Filip Polc vyhral mestský zjazd v Bratislave a zavŕšil hetrik

21.06.2014 Bratislava

Bratislava 21. júna (TASR) - Slovenský horský cyklista Filip Polc triumfoval na sobotňajšom mestskom zjazde v Bratislave a v štvordielnom seriáli City Downhill World Tour tak zavŕšil víťazný hetrik. Bývalý majster Európy nenašiel premožiteľa v brazílskom Santose ani v čílskom Val Paraiso a na svojom konte má plný počet 75 bodov.

"Je to neskutočný zážitok, vyhrať tu v Bratislave, lebo toto bol môj sen. Vlani mi preteky nevyšli, ale pokročili sme v práci, zlepšili sme úroveň podujatia a ja som tento rok ukoristil ešte aj víťazstvo," usmieval sa v cieli Polc, ktorý zvíťazil vo finále na trati s cieľom na Rudnayovom námestí časom 56:41 pred Novozélanďanom Mattom Walkerom a Nemcom Johannesom Fischbachom. Už pred záverečným dielom seriálu v mexickom Taxcu (25. októbra) si tak zabezpečil trofej pre celkového víťaza. Vlani pri premiére mestského zjazdu v Bratislave obsadil piate miesto.

Polc triumfoval aj napriek tomu, že počas uplynulého víkendu si na podujatí Svetového pohára v rakúskom Leogangu natrhol lýtko. Domáci organizátori v porovnaní s vlaňajškom pritvrdili v náročnosti trate, takže o pády nebolo núdze. "V náročnosti trate sme pritvrdili dosť, mali sme aj trochu viac zranení, ale naozaj chceme posúvať ten level dopredu a pripravovať jazdcov na ešte ťažšie veci," dodal v cieli rodený Pezinčan.

Preteky na trati zo schodov Bratislavského hradu na Rudnayovo námestie sledovali tisícky ľudí, Polc mal v cieli plné ruky s podpisovaním autogramov a fotením sa s priaznivcami.
 

Vyberte región